Workshop Natvilten van Groei & Bloei

Dinsdag 21 januari 2025, van 19:30 tot 21:30 | Zaal 1

Kosten: voor leden Groei & Bloei €12,50 en voor niet-leden €16,50

Leer natvilten van textielkunstenaar Carla van Laar!

Op dinsdagavond 21 januari geeft Groei en Bloei afd. Veenendaal, Rhenen e.o. iedereen (zowel Groei & Bloei leden als niet-leden) de gelegenheid om samen met Carla van Laar om te leren natvilten. Vilten met water en zeep is een oeroude techniek. Voel de plukjes zachte wol in je handen krimpen, zodra je deze in contact brengt met warm water.

Over Carla van Laar

Carla van Laar is een textielkunstenaar in Veenendaal. Ze is van jongs af aan bezig geweest met lapjes en draden en heeft dan ook een opleiding gedaan waar ze leerde tekenen en veel textiele technieken leerde en ook veel over de kunstgeschiedenis daarvan. Materialen waar ze graag mee werkt zijn wol en zijde maar ook materialen als oud lood en hout gebruikt ze als het zo uitkomt. De laatste jaren vilt ze veel. Dat is het leggen van wol-vezels, nat maken met water en zeep en bewerken tot het een stevig materiaal wordt. De natuur is een grote inspiratiebron. Ze maakt vilten bloemen; die hoeven niet bespoten te worden en zijn zeer duurzaam.  

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op dinsdagavond 21 januari van 19:30 tot 21:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek.  

Meld je aan via financien@veenendaal.groei.nl