Rolstoeldansen in De Cultuurfabriek

Zaterdag 12 oktober 2024 | 13:30 – circa 14:30 uur | Centrale Hal

Kosten: gratis

Foto van een rolstoeldanspaar.

Bewonder en/of doe mee aan rolstoeldansen!

Aanschouw op zaterdagmiddag 12 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, de kunst van het rolstoeldansen! Een danspaar van Stichting Rolstoeldansen Nederland geeft een demonstratie in de hal van De Cultuurfabriek. Behalve kijken, mag je ook meedoen als je wil! Het danspaar helpt je graag en doet het voor.

Bij rolstoeldansen spelen muziek en beweging een belangrijke rol. Dansers zetten hun emoties en muziekbeleving op creatieve wijze om in bewegingen Het wordt uitgevoerd door mensen met en zonder een handicap. Door het "dansenderwijs" leren van technieken, ontstaat er een betere rolstoelbeheersing. Deze recreatieve activiteit is sinds de jaren '80 erg populair geworden in Nederland: van ballroom tot partydansen.

Over Stichting Rolstoeldansen Nederland

Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) is opgericht op 19 augustus 1981. Zij overkoepelt ruim 150 plaatselijke rolstoeldansgroepen. De doelstelling van SRN is het bevorderen van rolstoeldansen in Nederland in de ruimste zin des woords.

Praktisch

Deze interactieve demonstratie is op zaterdag 12 oktober 2024 van 13:30 - circa 14:30 uur in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Deelname is gratis.

Bekijk het programma van de Week van de Toegankelijkheid