Grand Café Blàài

Welkom bij Grand café Blàài in De Cultuurfabriek

Schuif lekker aan, binnen of buiten.
Kies een fijn plekje uit en geniet van onze uitgebreide kaart!

Het terras is weer open!

Net nieuwe boeken gehaald? Begin vast met lezen op ons fijne terras. Scan de QR-code op de tafel om het menu te kijken en bestel het bij Blàài aan de balie!

Menukaart Blàài

Kom je een potje schaken?

Je kunt de schaakstukken gratis lenen. Haal ze op bij de informatiebalie van De Cultuurfabriek.
Wie daag jij binnenkort uit voor een potje?

Boeken over schaken

De Blààimaker!

Laat je verrassen door onze maandelijkse specialiteit: De Blààimaker! Een culinaire verwennerij die elke maand weer zorgt voor een smaakexplosie. Zo kun jij allerlei gerechten van onze kaart ontdekken tegen een aantrekkelijke prijs! We stellen onze Blààimaker met zorg samen, want bij Grand café Blàài worden we pas echt blàài als we onze gasten zien genieten. Kom je de Blààimaker snel proeven?

Menukaart Blàài

Groepsarrangementen bij zaalverhuur

Borrelarrangement

Vanaf 10 personen kan er al een borrelarrangement afgenomen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via de oranje button hieronder.

Stuur ons een mail

Zaalverhuur

In De Cultuurfabriek zijn (vergader)zalen en lokalen te huur. Heb je interesse in het huren van een (vergader)zaal of lokaal? Bekijk alle zalen via de oranje button hieronder of mail naar verhuur@stipplein.nl.

Bekijk alle zalen

Vers belegde broodjes

Bij het huren van een (vergader)zaal, wordt de catering verzorgd door Grand café Blàài. Bekijk onze menukaart voor groepen via de oranje button hieronder.

Menukaart groepsarrangementen

Studeer in alle rust met wat lekkers bij Blàài!

Druk bezig met je studie? Of zoek je een lekker plekje om te werken? Bij Blàài ben je de hele dag welkom om lekker aan de slag te gaan. Kies een fijn tafeltje en ga ervoor!
Consumptie is wel verplicht. Of ga op één van de studieplekken in de Bibliotheek zitten en neem wat lekker van Blàài mee to go!

Studeren bij Blàài

De Veense roots van Blàài

Bij Blàài zijn we trots op Veenendaal. Hier komen het verleden,
het heden en de toekomst samen. Geniet in De Cultuurfabriek van de
passende entourage waarin het café zich bevindt. Heb je onze
wand vol met borduurwerkjes weleens gezien? Deze zijn gemaakt door de mensen van het breicafé.

Welke Veense woorden ken jij?

Natuurlijk mag het echte Veense dialect niet ontbreken, je kan het misschien wel raden... Blàài betekent 'blij' in Veens dialect. We vinden het leuk om onze woordenschat uit te breiden. Weet jij nog een woord in Veens dialect? Laat het ons weten!

Spelletjes bij Blàài

Ben jij ook zo dol op spelletjes? Kom gezellig bij ons aan een tafeltje een leuk spelletje uit onze spelletjeskast spelen!

We hebben heel veel leuke nieuwe, maar ook oudere spelletjes. Voor jong en oud! Kom bijvoorbeeld regenwormen of dammen!🤩

Welke is jouw favoriet?

Ken je onze kidsbox al?

Een blàài kind = een blààie ouder. Kies daarom voor de KIDSBOX! In deze leuke box zit een lekkere lunch voor de kids, inclusief een broodje, 2 belegjes naar keuze, drinken, een verrassing, een kleurplaat en krijtjes. En alsof dat nog niet genoeg plezier is, kun je van de box ook nog eens een leuk memory spelletje maken. Dat allemaal voor maar €6,25.

Volg je Blàài al op social media?

Contact

Heb je vragen of wil je reserveren? Neem dan contact met ons op! 0318-582667 of grandcafeblaai@bibliotheekveenendaal.nl

Neem contact op

Lekker koken!