Computers in de Bieb

In de Bibliotheek vind je verschillende computers waar je gratis onze catalogus op kunt bekijken en kan inloggen op Mijn Menu om je Biebzaken te regelen.

Ook zijn er pc's met internet en tekstverwerkingsprogramma's. Hiervoor betaal je €0,05 per 3 minuten. Hier kun je ook inloggen op myEasyAccount+ om printopdrachten te geven, te beheren en je tegoed in te zien.

Op de tweede verdieping vind je een computer waar je gratis allerlei digitale bronnen op kunt raadplegen, zoals de volledige website van de Consumentenbond en online databases.

Verder vind je op de tweede verdieping ook het Oefenplein. Hier zijn computers waarop je gratis kunt oefenen met de Nederlandse taal en met je digitale vaardigheden.

Printen, kopiëren en scannen

In de Bibliotheek kan je tegen een kleine vergoeding je documenten printen, kopiëren en scannen. Om een printopdracht te geven kun je inloggen bij een van de werkcomputers of op je eigen mobiel of laptop via myEasyAccount+.

Inloggen printer
Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je met je eigen Bibliotheek account inloggen. Op je eigen mobiel of telefoon gebruik je je inloggegevens, in de Bibliotheek kun je ook je Bibliotheekpasje scannen.

Nog geen lid? Haal dan eerst een tegoedbon bij een van onze betaalautomaten op de eerste en tweede verdieping.

Prijzen
Scannen is gratis. Voor print en kopie (zwart-wit) betaal je €0,10 per pagina, kleurenprints en -kopietjes kosten €0,30 per pagina.

Inloggen myEasyAccount+

Meer info en instructies

Gratis wifi

Wil je liever op je eigen laptop (of smartphone) werken? Dat kan ook: in De Cultuurfabriek is overal gratis wifi beschikbaar. Het netwerk heet OBVWLAN.

Zorg ervoor dat je veilig gebruikmaakt van dit openbare wifi-netwerk. We raden je aan om alleen in te loggen op websites met een slotje, zoals die van ons.

Studie- en stilteplekken

Op de begane grond van De Cultuurfabriek en op de twee verdiepingen van de Bibliotheek ben je altijd welkom om te lezen, leren, huiswerk te maken en/of te werken.

Wil je graag in een rustige omgeving zitten? Op de tweede verdieping zijn verschillende stilteplekken te vinden.

Meer mogelijk in de Bieb:

Mag ik gebruikmaken van de Bibliotheek als ik geen lid ben?

Ja, dat mag zeker! Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom in onze Bibliotheek. Je kunt bij ons fijn studeren of werken, onze materialen bekijken en (gratis of tegen een vergoeding) van onze faciliteiten gebruik maken. Om van onze betaalde faciliteiten gebruik te maken (printen, kopiëren, computer- en internetgebruik) kun je een tegoedbon halen die maximaal drie maanden geldig is.  

Hebben jullie een beetje lekkere koffie?

Absoluut! Op de begane grond vind je Grand Café Blàài met heerlijke koffie, thee en iets lekkers voor erbij. Ook kun je hier terecht voor een lekkere lunch.

Mag ik eten en drinken in de Bibliotheek?

Ja, je kan lekkers van Grand Café Blàài meenemen naar een studieplek in de Bieb. Je kan ook vanuit huis zelf iets kleins meenemen voor tijdens het studeren.

We vragen je om ervoor te zorgen dat je onze materialen niet beschadigt en dat je netjes alles opruimt.

Zijn er toiletten in De Cultuurfabriek?

Ja, op elke verdieping van De Cultuurfabriek vind je openbare toiletten. Op de begane grond is ook een invalidetoilet beschikbaar.

Het gebruik van deze toiletten is gratis. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt.

Kan ik boeken, kranten en tijdschriften lezen in de Bibliotheek?

Ja, je kan onze materialen altijd lezen. Op de begane grond hebben we speciaal voor iedereen die graag een krant of een tijdschrift doorbladert een actuele collectie liggen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek, kan je lekker komen lezen.

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Absoluut, onze Bibliotheek is toegankelijk voor iedereen in een rolstoel of rollator, eveneens mensen met andere mobiliteitsbeperkingen. Er is een lift naar de eerste en tweede etages, er is een invalidetoilet beschikbaar op de begane grond, en we doen hard ons best om al onze materialen zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Ook kan je bij de klantenservice gratis een rolstoel lenen om te gebruiken in De Cultuurfabriek of tijdens het winkelen in Veenendaal. Voor het lenen van een rolstoel heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Wil je zeker weten dat er een rolstoel beschikbaar is? Bel of mail dan om een rolstoel te reserveren.

Heb je hierover een vraag, opmerking of suggestie? Laat het ons weten!

Kan ik een ruimte huren in De Cultuurfabriek?

Zeker, dat kan! Onze zalen zijn perfect geschikt voor allerlei doeleindes, van presentaties tot workshops tot uitjes. Wist je dat je ook heerlijke catering bij Grand Café Blàài kan regelen?

Bekijk alle mogelijkheden van zaalverhuur op de website van De Cultuurfabriek.

Kan ik trouwfoto's maken in De Cultuurfabriek?

Zeker, dat kan! Trouwfoto's maken in De Cultuurfabriek kost €70 exclusief btw. Neem contact met ons op voor meer informatie en/of om te boeken: 0318 58 26 69


Meer informatie over lenen, verlengen, reserveren en andere mogelijkheden met je Bibliotheekpas


Andere vragen?