Vacatures

Als Bibliotheek zijn we een levendige en innovatieve organisatie die veel waarde hecht aan samenwerking, kwaliteit en ondernemerschap. In De Cultuurfabriek stellen we kennis, contact en cultuur centraal.

We zijn vaak op zoek naar enthousiaste mensen die onze Bibliotheek en onze diensten kunnen versterken.

Vacatures

Vrijwilligers gezocht voor het Mamacafé

Elke woensdagochtend is er, speciaal voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar, een Mamacafé op de jeugdafdeling van de Bibliotheek; een samenwerking tussen Humanitas, Speelotheek Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal. Heb jij een groot hart voor ouders en hun jonge kinderen? En heb je 1x in de 14 dagen tijd op woensdag van 9.30 - 12.30 uur? Dan zoeken wij jou! Meer informatie? Mail Tineke van der Weerd van Humanitas: t.vanderweerd@humanitas.nl

Stuur een mailtje!

NT1 taalmaatjes gezocht!

Een NT1 taalmaatje is een vrijwilliger die laaggeletterde Veenendalers met Nederlands als moedertaal, een bepaalde periode (individueel of in een klein groepje) helpt bij het verbeteren van hun vaardigheden op het gebied van Nederlands praten, schrijven, lezen en gecijferdheid. Deze periode is afhankelijk van de vraag van de taalvrager. Tijdens deze ontmoetingen wordt geoefend met lezen of schrijven. Soms wordt een specifieke hulpvraag behandeld, zoals het invullen van een formulier.

Meer info over het Taalhuis

Voorleesvrijwilligers gezocht!

Bibliotheek Veenendaal werkt samen met Humanitas Veenendaal aan het project: De VoorleesExpress. Dit project zorgt er voor dat kinderen (2-8 jaar) met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier in het gezin. Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar zijn en de Nederlandse taal goed beheersen. Meld je aan bij VoorleesExpress Veenendaal via t.vanderweerd@humanitas.nl / 0610919430.

Meld je aan bij VoorleesExpress Veenendaal