Vacatures

Als Bibliotheek zijn we een levendige en innovatieve organisatie die veel waarde hecht aan samenwerking, kwaliteit en ondernemerschap. In De Cultuurfabriek stellen we kennis, contact en cultuur centraal.

We zijn vaak op zoek naar enthousiaste mensen die onze Bibliotheek en onze diensten kunnen versterken.

Vacatures

Cursusprogrammeur/coördinator

Houd je van programmeren en coördineren vanuit de visie een leven lang ontwikkelen? En zit kunst en cultuur in jouw DNA? We zoeken een programmeur die nieuwe creativiteit inbrengt en kennis heeft van verschillende technieken en materialen.

Vacature Cursusprogrammeur/coördinator


Vrijwilligers

Vrijwilliger Mamacafé

Heb jij een groot hart voor ouders en hun jonge kinderen? En heb je 1x in de 14 dagen tijd op woensdag van 9.30 - 12.30 uur? Dan zoeken wij jou!

Elke woensdagochtend is er een Mamacafé op de jeugdafdeling van de Bibliotheek, speciaal voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze ontmoeting-activiteit is een samenwerking tussen Humanitas, Speelotheek Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal.  

Meer informatie? Stuur een mail naar Tineke van der Weerd van Humanitas.

t.vanderweerd@humanitas.nl

Voorleesvrijwilligers

Bibliotheek Veenendaal werkt samen met Humanitas Veenendaal aan De VoorleesExpress. Dit project zorgt er voor dat kinderen (2 - 8 jaar) met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Vrijwilligers lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier in het gezin. Als vrijwilliger moet je minimaal 18 jaar zijn en de Nederlandse taal goed beheersen.

Vrijwilliger worden? Meld je aan bij VoorleesExpress Veenendaal via t.vanderweerd@humanitas.nl.

VoorleesExpress Veenendaal

NT1 taalmaatjes gezocht!

Een NT1 taalmaatje is een vrijwilliger die laaggeletterde Veenendalers met Nederlands als moedertaal, een bepaalde periode helpt bij het verbeteren van hun vaardigheden op het gebied van Nederlands praten, schrijven, lezen en gecijferdheid. Dit kan individueel of in een klein groepje plaatsvinden. De periode is afhankelijk van de vraag van de deelnemer.

Tijdens deze ontmoetingen wordt geoefend met lezen of schrijven. Soms wordt een specifieke hulpvraag behandeld, zoals het invullen van een formulier.

Open vacature - Taalmaatje

Vrijwilligers Taalcafé

Begeleid het gezellige wekelijkse Taalcafé, waar anderstaligen oefenen met het spreken van de Nederlandse taal.

Vacature - Taalcafé

Vrijwilliger Taalhuis inloopspreekuur

Vind jij het leuk om inwoners van Veenendaal te ondersteunen tijdens het inloopspreekuur van het Taalhuis? Samen werken jullie aan het verbeteren van de basisvaardigheden. Spreekt dit je aan? Klik dan op de oranje knop hieronder om de hele vacature te lezen.

Vacature - Vrijwilliger inloopspreekuur Taalhuis

Aanmelden als vrijwilliger

Wil jij vrijwilliger worden bij het Taalhuis? Vul dan hier het aanmeldformulier in.