Dialoogtafel: Echt of Nep?

Donderdag 17 oktober 2024 | 19:00 - 21:30 uur | Kunstkubus

Kosten: Gratis (wel aanmelden)

Waarderende gesprekken die mensen verbinden.

We gaan donderdagavond 17 oktober in dialoog over het thema van de Maand van de Geschiedenis: “Echt nep”.

Hoe weet je nog wat echt is, in een wereld van nepnieuws, deepfakes, complottheorieën en manipulatie? Wie heeft de waarheid in pacht? Beeldvorming, framing, misleiding en waarheidsvinding zijn van alle tijden. En ook ons beeld van de geschiedenis zelf verandert continu, op de deining van de tijdgeest en gedreven door voortschrijdend inzicht. In een tijd waarin de waarheid ergens in het midden ligt, het verschil tussen mening en feit vertroebelt en ‘factchecker’ een beroep is, gaan we in dialoog op zoek naar het schemergebied tussen feit en fictie.

In deze dialogen krijg jij de ruimte om gewoon eens te praten, zonder dat iemand je oordeelt. Vertel eens hoe jij het beleeft. We luisteren naar elkaar om beter te begrijpen, niet om te overtuigen. Zo gaan we allemaal weer een beetje wijzer naar huis.

Iedereen (vanaf 15 jaar) is van harte welkom!

Over 'Veenendaal in Dialoog'

Waarderende gesprekken die mensen verbinden. Veenendaal gaat starten met het organiseren van dialogen tussen bewoners met verschillende achtergronden. In een dialoog is het de bedoeling dat we met elkaar een gelijkwaardig en openhartig gesprek houden. Lees hier meer!

Praktisch

Deze dialoogtafel vindt plaats op donderdag 17 oktober van 19:00 - 21:30 uur in de kunstkubus van De Cultuurfabriek. Meld je aan via de knop hieronder of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Meld je aan