Heel de aarde: zorg voor de natuur vanuit de christelijke geloofstraditie

Maandag 7 oktober 2024 | maandagavond | 20:00 - 21:30 uur | Zaal 1

Kosten: €7,50

Leer meer over "groen geloven"!

Op maandagavond 7 oktober geeft Carla Dik-Faber, projectleider GroeneKerken, een lezing over zorg voor de natuur in de christelijke geloofstraditie. Kan een nieuwe moraal, gericht op zorgzaamheid en wederkerigheid ons helpen bij het oplossen van ecologische vraagstukken? Laat je inspireren en ontdek hoe jij in beweging kunt komen voor een rechtvaardige en duurzame wereld.

Over Carla Dik-Faber

Carla Dik-Faber, woonachtig in Veenendaal, maakte zich als toegewijd ChristenUnie-politica hard voor duurzaamheid. Ze zette zich in voor concrete doelen, zoals het invoeren van statiegeld om afval te beperken en was in 2017 medeverdediger van het initiatiefwetsvoorstel-Klimaatwet. In datzelfde jaar werd ze uitgeroepen tot Groenste politica. Carla is ook wel bekend van haar Prinsjesdag-outfits, altijd uit gerecycled materiaal. Sinds haar afscheid van de politiek in 2021 studeert ze parttime theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven en werd ze projectleider Groenekerken.

Over GroeneKerken

GroeneKerken is het duurzame platform voor kerken waarvan, sinds de start in 2012, al circa 500 geloofsgemeenschappen deel zijn geworden. Het is een gezamenlijk initiatief van Kerk in Actie en Maatschappij van Welstand. GroeneKerken is een project dat kerken en christelijke geloofsgemeenschappen inspireert en aanmoedigt om in geloof groene stappen te zetten.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op maandagavond 7 oktober van 20:00 t/m 21:30 uur. Een kaartje kost €7,50 en is te koop via de knop hieronder of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Koop een kaartje