Kennissessie: Iedereen telt mee

Donderdag 5 september 2024 | 15.00 - 17.00 uur | De Cultuurfabriek

Kosten: Gratis

Tijdens een interactieve kennissessie verrijken wij je jouw kennis over basisvaardigheden als taal, rekenen en digitale vaardigheden en welke invloed het op iemands leven heeft wanneer hij of zij hier moeite mee heeft. Hoe herken je het en wat kun je doen om te helpen? Wij leggen het je uit.

Meld je aan

Misschien hoor je weleens: ‘sorry, ik ben mijn leesbril vergeten’, ‘dat formulier vul ik thuis wel in’ of ‘ach, mijn kinderen helpen wel even’. Dit zijn veelvoorkomende smoesjes van mensen met beperkte basisvaardigheden. Grote kans dat zij moeite hebben met lezen, schrijven en cijfers.  

Als je moeite hebt met taal, rekenen en digitale vaardigheden, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Je komt vaak minder goed mee in de maatschappij. Mensen die laaggeletterdheid/ laaggecijferd zijn, zijn drie keer vaker afhankelijk van een bijstandsuitkering dan mensen die niet laaggeletterd zijn.

Ook binnen jouw werkzaamheden kun je mensen tegenkomen met beperkte basisvaardigheden. Dit kan grote invloed hebben op diens leven. Wat doe jij als dit je opvalt? Hoe help jij ze? Stuur je ze door naar het Taalhuis of de Bibliotheek? Of weet je de weg niet?  

Om je meer handvatten te geven, nodigen we je graag uit voor een interactieve kennissessie op donderdagmiddag 5 september in De Cultuurfabriek in Veenendaal. Deze sessie wordt georganiseerd door alle taalhuizen in de regio FoodValley en de Werkgroep Taal en Geld.


Wat komt er aan bod?

  • Wat zijn basisvaardigheden?
  • Hoe herken je iemand met beperkte basisvaardigheden?
  • Wat doet een (digi)taalhuis?

Ook worden er twee workshops gegeven. Deze gaan over gecijferdheid, de invloed die het heeft op iemands leven, schulden en armoede, praktijkervaringen en uitslagen van onderzoeken.


Praktisch

Deze kennissessie is gratis bij te wonen op donderdagmiddag 5 september in de Cultuurfabriek in Veenendaal.

Het programma is als volgt:

  • 15.00 – 15.30 uur – inloop
  • 15.30 – 17.00 uur – programma
  • 17.00 uur – start borrel


Meer informatie

Je kunt contact opnemen met Rianne Slaats, coördinator Taalhuis Veenendaal: rs@bibliotheekveenendaal.nl


Voor wie is deze bijeenkomst?

Iedereen die meer wil weten over basisvaardigheden is welkom bij deze interactieve kennissessie. Ben jij bijvoorbeeld een vrijwilliger, werkgever, coach of docent, dan kan de informatie die wij delen heel relevant zijn voor jou.

Kom je ook? Meld je aan via de knoppen op deze pagina!

Meld je aan


Meer over gecijferdheid, laaggeletterdheid en geld

Wil jij alvast meer informatie over gecijferdheid, laaggeletterdheid en geld? Bekijk dan alvast onze factsheet.

Bekijk de factsheet