Basiscursus Keramiek en handvormen

Vrijdag 13 september 2024 | 8 lessen | vrijdagavond | 19.00 - 21.30 uur

Kosten: €240

Lijkt het jou leuk om met klei te werken? En heb je zin dit op verschillende manieren uit te proberen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Schrijf je in

Wat ga je doen?

Het 'met de hand vormen van klei' is de basis tijdens deze cursus. In 8 lessen ga je stap voor stap aan de slag met verschillende keramiektechnieken. Je maakt duimpotjes, bouwt op met rolletjes, maakt gebruik van een drukmal en gaat werken met plakken klei. Allemaal basistechnieken om uiteindelijk leuke producten en kunstwerken van klei te maken.

Ook op het gebied van afwerking en decoratie zijn er verschillende mogelijkheden. Je leert verschillende technieken die je ook gelijk toepast op je eigen werk.

We beginnen vanaf de basis, dus je hoeft helemaal geen ervaring te hebben met klei.

Praktische informatie

Trek oude kleding/schoenen aan, en neem als je het fijn vindt een schort mee. Neem ook een oude handdoek mee en zorg voor korte nagels, dat werkt prettiger. De kosten voor deze cursus bedragen €240,- en  zijn inclusief de benodigde materialen (klei, glazuur), de kosten voor het 'stoken', en een kopje koffie/thee tijdens de eerste les. Inschrijven kan online of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Lesdata
De lessen vinden plaats op de volgende data:
Elke vrijdag van 13-9-2024 t/m 15-11-2024, 19.00 - 21.30 uur

Tijdens schoolvakanties en op feestdagen of speciale data zijn er geen lessen. Deze dagen zijn:
Vrijdag 4 oktober, 2024
Vrijdag 1 november, 2024
 

Schrijf je in