Mini-college kunstgeschiedenis: Vive l'impressionisme

Woensdag 23 oktober 2024 | Woensdagavond | 19.30 - 21.30 uur

Kosten: €11,50

Kunsthistorica Diana Kostman vertelt meer over het impressionisme en hoe deze kunst de kunstgeschiedenis radicaal zou veranderen. 

Meld je aan voor het mini-college

Waar gaat dit mini-college over?

In 2024 is het 150 jaar geleden dat in Parijs de expositie werd georganiseerd die de geschiedenis in zou gaan als de Eerste Impressionistische tentoonstelling. Deze bijzondere gebeurtenis in de kunstgeschiedenis wordt dit jaar groots gevierd in én buiten Frankrijk.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam organiseert dit najaar een tentoonstelling om het jubileum van deze inspirerende kunststijl te memoreren. De opkomst van het impressionisme met pioniers als Monet, Renoir en Morisot zou een schokbeweging in de kunstwereld teweeg brengen en het startsein vormen voor de moderne kunst.

In deze lezing vertelt kunsthistorica Diana Kostman over het impressionisme en hoe deze kunst de kunstgeschiedenis radicaal zou veranderen.  

Praktisch

Het mini-college wordt gegeven door kunsthistoricus Diana Kostman op woensdag 23 oktober van 19.30 - 21.30 uur. Een kaartje kost €11,50. Hierbij is één kopje koffie of thee inbegrepen.

Let op! In ons programmaboekje hebben wij een foutje gemaakt bij de informatie van dit mini-college. Hier staat aangegeven dat het mini-college gratis is, maar een kaartje kost €11,50. Onze excuses voor het ongemak!

Meld je aan voor het mini-college