Verkiezingsbijeenkomst Europese Parlementsverkiezing

Dinsdag 28 mei 2024 | Dinsdagavond | 19:30 – 21:00 uur | Zaal 1

Kosten: Gratis | Jongeren

Wil je meer weten over de Europese Parlementsverkiezing? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Ga goed voorbereid op donderdag 6 juni 2024 naar de Europese Parlementsverkiezing!

Op dinsdagavond 28 mei van 19:30 uur tot 21:00 uur vindt er in De Cultuurfabriek een verkiezingsbijeenkomst Europese Parlementsverkiezing plaats voor stemgerechtigde jongeren. De verkiezingsbijeenkomst wordt georganiseerd door de Jongerenraad Veenendaal en ProDemos.

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst wordt uitgelegd wat het Europese parlement doet en waar de verkiezing over gaat. Het is een interactieve bijeenkomst speciaal georganiseerd voor jongeren.

Over de Jongerenraad Veenendaal

De Veense Jongenraad is een groep jongeren tussen de dertien en vijfentwintig jaar die zich met enorm veel motivatie inzet voor een beter Veenendaal. De raad is een officieël adviesorgaan van jongeren voor het College van Burgemeester en Wethouders van Veenendaal.

Over ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat. Ze laten zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen. In de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Praktisch

Deze bijeenkomst is op dinsdagavond 28 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Kom naar zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Toegang is gratis.