Workshop Pottenbakken

Zondag 15 september 2024 | zondagmiddag | 13:00 - 15:00

Kosten: €57

In deze workshop leer je draaien op een draaischijf en maak je je eigen kommetje.

Meld je aan

Wat ga je doen?

Leer gebruikmaken van de draaiende beweging, net zo lang tot je voelt dat je de baas bent over de klei en je je eigen vorm kan bepalen. Klei blijft altijd klei, gaat het mis, begin je gewoon weer van voren af aan. Klei kneden, op je schijf, centreren, bodem zetten, optrekken, vorm zetten…en dan, als je het stookt, verandert het voorgoed in steen.

Je hebt tijdens de workshop een elektrische draaischijf tot je beschikking. Ook zijn alle materialen voor de beginnende pottenbakker aanwezig. Tijdens de workshop is er voldoende individuele aandacht om je te helpen hoe je zo’n homp klei in bedwang kunt houden: Hoe hou je je handen? Waar zet je je gewicht? Hoe moet je zitten?

Praktisch

Deze workshop is op zondag 15 september van 13.00 - 15.00 uur. Meedoen kost €57. De kosten voor deze workshop zijn inclusief de benodigde materialen (klei, glazuur), de kosten voor het 'stoken' (2x: afbakken en glazuurstook) en een kopje koffie/thee.

Trek oude kleding/schoenen aan, en neem als je het fijn vindt een schort mee. Neem ook een oude handdoek mee en zorg voor korte nagels, dat werkt prettiger.

Meld je aan