De Fabriek op Zondag: Concert van Accordeonvereniging Crescendo

Zondag 20 oktober 2024 | 14.00 - circa 15:00 uur | Centrale hal

Kosten: €5

Accordeonvereniging Crescendo geeft voor het eerst een optreden in De Cultuurfabriek!

Deze activiteit is onderdeel van De Fabriek op zondag! Bekijk hier alle zondagactiviteiten.

Op zondagmiddag 20 oktober kan je in De Cultuurfabriek genieten van een concert van Accordeonvereniging Crescendo uit Leersum. Zij spelen licht klassieke muziek en enkele populaire nummers. Om een tipje van de sluier op te lichten wordt er deze zondag o.a. gespeeld: Adios Nonino, Ungarische tanz nr. 5, Memory, Andre Hazes medley en nog veel meer! Een gevarieerd programma voor ieder wat wils!

Over Accordeonvereniging Crescendo

Accordeonvereniging Crescendo is in 1956 in Leersum opgericht en toen waren het voornamelijk leden uit Leersum. Het is begonnen toen 2 jongeren thuis les kregen. In de loop van der jaren kwamen er meer spelers bij die les wilden hebben. Het eerste concert met 12 spelers werd bij iemand thuis gegeven. In de jaren negentig is er een uitwisseling geweest met Harmonicaclub Rheingold uit Mannheim.

Inmiddels bestaat het orkest uit 17 spelers uit de hele regio en staat onder leiding van dirigent Jeroen Gulikers. De leden zijn erg trouw en hebben het naar hun zin, er zijn leden 65 resp 55, resp 50 jaar lid en een aantal 25 jaar. Het jaarconcert van de accordeonvereniging is dit jaar op zaterdagavond 9 november in De Binder te Leersum met medewerking van Egelander Kapel uit Ede.

Wil je ook meedoen? Er wordt op de dinsdagavond om 20 uur gerepeteerd in cultureel centrum De Binder in Leersum. Nieuwe leden zijn welkom voor een partij naar keuze. Niet iedereen speelt de melodie. Naast de melodie zijn er 2 partijen die de tegen melodie spelen en een partij die het ritme aangeeft aangevuld met een basaccordeon en een slagwerker. Omdat je de bassen bij zoveel spelers niet gelijk krijgt is er iemand die op de basaccordeon speelt.

Praktisch

Dit optreden plaats op zondag 20 oktober van 14.00 t/m circa 15:00 uur in de hal van De Cultuurfabriek. Kom lekker luisteren!

Een kaartje kost €5 per persoon en is te koop via de knop hieronder of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek. Door een ticket te kopen steun je de accordeonvereniging en Bibliotheek Veenendaal.

Koop een ticket