Veenendaal Pride

Kom op zaterdag 22 juni naar Veenendaal Pride in De Cultuurfabriek en vier mee dat iedereen zichzelf mag zijn.  

Join the party, feel the pride! Love is love. Love is pride.


De programmering wordt regelmatig aangevuld.

In en om De Cultuurfabriek

Travocaal Koor

13.30 – 13.50 uur | Centrale hal

Travocaal is een in 2015 opgezette zangschool die openstaat voor travestieten, transgenders, en drags, voor zangliefhebbers uit de LHBTIQ+ community en voor alle regenboogvriendelijke mensen die plezier hebben in zingen.

Door deze brede leerlingengroep creëert Travocaal een win-win situatie: een betere act vergroot de kansen voor drags en travestieten om buiten de eigen kring op zoek te gaan naar optredens, daarnaast komt de buitenwereld binnen in de LHBTIQ+ gemeenschap en worden contacten en ervaringen uitgewisseld.
Kortom; verbinding, veiligheid, acceptatie!

Een volwaardig optreden met een gevarieerd repertoire!

Travocaal solist Rico Parlevliet

14.30 - 14.50 uur | Centrale hal
Rico Parlevliet is onderdeel van het Travocaal koor en geeft
een klein solo optreden: hij zingt in de Centrale hal een lichte opera.

DIY - tafel

13.00 - 16.00 uur | Centrale hal

Schuif aan bij de gezellige en creatieve DIY-tafel in de Centrale hal. Er liggen verschillende kralen om jouw eigen sleutelhanger te maken. Maak er een met je naam, of misschien je pronouns of een ander woord? Je mag het zelf weten, schuif aan en doe mee!

Let op: ivm kleine onderdeeltjes is deze diy-tafel niet geschikt voor kleine kinderen.

Instapoetry workshop

van 14.00 - 16.00 uur | Kees Stipplein

Maak een collage van restmateriaal en vintage plaatjes, en knip daarna een gedicht uit een bladzijde van een afgeschreven boek. Alles maak je op een vierkant papier, zodat het gelijk een insta-gedicht wordt voor jouw grid (overigens niet verplicht). Zin om creatief bezig te zijn met woord en beeld? Schuif aan!

De workshop wordt gegeven door woordkunstenaar Meliza de Vries. Zij maakt op een creatieve, originele manier instapoëzie en won daar in 2021 de AMAI award mee. Ook draagt zij voor op festivals, waaronder Hongerige Wolf, Poetry International (Rotterdam) en Poetik Bazar (Brussel).

Over Meliza de Vries

FabLab workshop: Totebag

Diverse starttijden tussen 13.00 - 16.00 uur

Maak jouw eigen tote bag in het FabLab! Met de hittepers kun je geknipte stukjes folie op een katoenen tote bag drukken. Ook kun je één of twee woorden de vinylsnijder snijden en deze op de tas drukken.

Vanaf 15 jaar | €5 per persoon (inclusief tas)

Maak jouw tote bag uniek!

Mede mogelijk gemaakt door:

Pride Saturday Veenendaal wordt georganiseerd door COC Veenendaal en de Bibliotheek Veenendaal. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door MAAK en VSBfonds.