Veenendaal Pride

Kom op zaterdag 22 juni naar Veenendaal Pride in De Cultuurfabriek en vier mee dat iedereen zichzelf mag zijn. Om 13:00 uur zal de pride feestelijk geopend worden, door o.a. wethouder Martin Beek, op het Kees Stipplein.

Join the party, feel the pride! Love is love. Love is pride.

In en om De Cultuurfabriek

Comedy Night

vr 21 juni | The Circle

Op vrijdag 21 juni komen comedians naar The Circle in Veenendaal toe om daar met jullie allemaal een geweldige start te geven aan Veenendaal Pride! Je kan deze avond gratis genieten van de beste grappen en mooiste verhalen die er te vertellen zijn.  

Meer informatie

Foto-expositie: Queer!

10.00 - 17.00 uur | Centrale hal

Ontdek van 19 t/m 27 juni de foto-expositie ‘Queer!’ bij de kunstkubus in De Cultuurfabriek. Deze prachtige portretten en indringende interviews laten zien hoe het is om in de huidige maatschappij uit de kast te komen. Hoe is het om erachter te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel, trans, intersekse of queer bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: 'ik zie het niet meer zitten?'

De foto expositie is een samenwerking tussen QUEER! Overijssel en Noord- en Oost Gelderland, 113 zelfmoordpreventie, GGD's, onderwijsinstellingen & de regionale COC's.

Foto-expositie

Infoplein

13.00 - 16.00 uur | Kees Stipplein

Ontdek leuke informatiekraampjes van o.a. COC Veenendaal en Veens Welzijn. 

Travocaal Koor

13.30 – 13.50 uur | Centrale hal

Travocaal is een in 2015 opgezette zangschool die openstaat voor travestieten, transgenders, en drags, voor zangliefhebbers uit de LHBTIQ+ community en voor alle regenboogvriendelijke mensen die plezier hebben in zingen.

Door deze brede leerlingengroep creëert Travocaal een win-win situatie: een betere act vergroot de kansen voor drags en travestieten om buiten de eigen kring op zoek te gaan naar optredens, daarnaast komt de buitenwereld binnen in de LHBTIQ+ gemeenschap en worden contacten en ervaringen uitgewisseld.
Kortom; verbinding, veiligheid, acceptatie!

Een volwaardig optreden met een gevarieerd repertoire!

Micha Meinderts

14.00 uur | Kees Stipplein

Micha Meinderts is de auteur van o.a. de boeken 'Dunk' en 'Aldus Sybren'. Daarnaast is hij ook voorlichter bij Trans in Beeld van Transgender Netwerk. Kom naar zijn lezing tijdens de pride!

Spoken Word

14.15 uur | Kees Stipplein

Geniet van een mooie voordracht.

Travocaal solist Rico Parlevliet

14.30 - 14.50 uur | Centrale hal
Rico Parlevliet is onderdeel van het Travocaal koor en geeft
een klein solo optreden: hij zingt in de Centrale hal een lichte opera.

FabLab workshop: Totebag

Diverse starttijden tussen 13.00 - 16.00 uur

Maak jouw eigen tote bag in het FabLab! Met de hittepers kun je geknipte stukjes folie op een katoenen tote bag drukken. Ook kun je één of twee woorden de vinylsnijder snijden en deze op de tas drukken.

Vanaf 15 jaar | €5 per persoon (inclusief tas)

Maak jouw tote bag uniek!

Pink Pastor: Hinke van Abbema

15.00 - 16.00 | Zaal 1 | Gratis inloop

Hinke van Abbema vertelt over haar ervaringen als queer theoloog in de christelijke wereld. Na jaren van schrijven en spreken over lhbtiqa+ in een christelijke omgeving, weet ze wat er speelt en wat er nodig is om de nog steeds bestaande kloof tussen christendom en lhbtiqa+ te overbruggen.

Ook vertelt ze over de drie young adult romans die ze heeft geschreven over dit onderwerp: Door jou ben ik mij, Ik geloof in jou en Mijn toekomst is Roos.

Schrijversbezoek Hinke van Abbema

Instapoetry workshop

van 14.00 - 16.00 uur | Kees Stipplein

Maak een collage van restmateriaal en vintage plaatjes, en knip daarna een gedicht uit een bladzijde van een afgeschreven boek. Alles maak je op een vierkant papier, zodat het gelijk een insta-gedicht wordt voor jouw grid (overigens niet verplicht). Zin om creatief bezig te zijn met woord en beeld? Schuif aan!

De workshop wordt gegeven door woordkunstenaar Meliza de Vries. Zij maakt op een creatieve, originele manier instapoëzie en won daar in 2021 de AMAI award mee. Ook draagt zij voor op festivals, waaronder Hongerige Wolf, Poetry International (Rotterdam) en Poetik Bazar (Brussel).

Over Meliza de Vries

DIY Knutseltafel: Maak jouw eigen pride sleutelhanger

13.00 - 16.00 uur | Centrale hal

Schuif aan bij de gezellige en creatieve DIY Knutseltafel in de Centrale Hal. Er liggen verschillende kralen om jouw eigen pride sleutelhanger te maken. Maak er een met je naam, of misschien je pronouns of een ander woord? Je mag het zelf weten, schuif aan en doe mee!

Let op: ivm kleine onderdeeltjes is deze DIY knutseltafel niet geschikt voor kleine kinderen.

Pride Night

20:30 uur | Bar & Borrels

Als afsluiter van de Veenendaal Pride organiseert COC Veenendaal een groot zomers feest vol leuke verrassingen en prachtige performances van Wagastorm. Voel je welkom en neem je vrienden mee naar Bar en Borrels voor een fantastische avond!

Share your pride!

13.15 - 15.15 uur | Kees Stipplein

Laat je transformeren door de frusteltante! Kies bijvoorbeeld een van de LGBTQIA+ vlaggen en laat je schminken. Laat je pride zien en maak daarna op de foto bij onze mini-photobooth.

Mede mogelijk gemaakt door:

Pride Saturday Veenendaal wordt georganiseerd door COC Veenendaal en de Bibliotheek Veenendaal. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door MAAK en VSBfonds.  


Pride boekentips