0 tot 6 jaar


Binnenkort in de Bieb voor kinderen van 0-6 jaar


Blijf op de hoogte

Wil je als eerste te horen krijgen over allerlei activiteiten voor jou en je kindje?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Nieuw in de Bieb

Laat ze lezen!

Kinderen tot en met 17 jaar worden gratis lid van de Bieb!

Word lid

Wij ♥ voorlezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Daarom houden wij enorm van voorlezen! Onze tips? Lees zo veel mogelijk voor, zorg voor veel herhaling van dezelfde verhalen of woorden en maak voorlezen interactief door vragen te stellen.

Je kan altijd langskomen in de Bieb voor extra voorleestips, tips over prentenboeken met een bepaald thema of andere vragen.

BoekStart

Als je kind 3 maanden is, krijg je van de gemeente een leuke waardebon. Met deze waardebon kan je gratis je kindje inschrijven als lid bij de Bibliotheek en het gratis BoekStart-koffertje mee naar huis nemen.

Het koffertje zit vol (voor)leesleuks voor jou en je baby. Een goed begin voor iedere boekenwurm in spe.

Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek vind je de Boekstarthoek vol met de leukste voorleesboekjes, babyboekjes en flyers met informatie over voorlezen en activiteiten!

Meer informatie over BoekStart

Vragen? Mail ons!

Onze BoekStart Consulenten Evelien en Dagmar weten alles over lees- en taalbevordering, voorlezen en leesplezier voor jouw kleintje. Maak een afspraak of stel jouw vraag via de mail:

Stuur een mailtje

Lekker veel (voor)leespret

Tijdschriften in de Bieb

Van Kek Mama tot Knippie Baby: in de Bibliotheek hebben we allerlei tijdschriften en kranten.

Op de leeslounge op de begane grond vind je de nieuwste edities om ter plekkke te lezen. Leden én niet-leden kunnen dit op hun gemakje doen.

Bibliotheekleden kunnen daarnaast vorige edities van tijdschriften en kranten naar hartelust lenen.

Bibliotheek Wise App

Met de Bibliotheek Wise app kan je op je mobiele apparaten Bibliotheekzaken als verlengen en reserveren regelen. Ook kan je verschillende accounts aan elkaar koppelen, bijvoorbeeld als je voor al je kinderen tegelijkertijd Biebzaken wilt regelen.

Je vindt de app in de App Store en de Google Play Store.

Meer informatie

BoekStart app

De BoekStart app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes en vele voorleestips. Je kunt zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Meer informatie

Mamacafé

Elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur is er een Mamacafé op de jeugdafdeling. Hier kan je kennis uitwisselen over opvoeden, voorlezen of voorgelezen worden, en samen met je kleintje spelen.

Bij het Mamacafé zijn papa's, opa's, oma's en andere verzorgers ook van harte welkom. De toegang is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Het Mamacafé is een samenwerking tussen Humanitas, Speelotheek Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal.

 

Voorleesuurtjes

Elke woensdagmiddag van 15.00 - 16.00 uur lezen we voor op de jeugdafdeling in de Bieb, steeds uit een ander leuk prentenboek.

Één keer per maand transformeert ons Voorleesuurtje tot een echt Voorleesfeest en gaan we ook samen knutselen en andere mooie dingen maken.

Toegang tot het Voorleesuurtje is gratis, ook als je niet lid bent van de Bibliotheek. Kijk voor meer informatie in onze agenda.

Krijg tips van de BoekStartcoach!

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kind. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Hoe lees je voor aan je kleintje? En welke boekjes zijn geschikt? BoekStart-coach Evelien is regelmatig op het consultatiebureau om je daarbij te helpen. Ook kun je een mailtje sturen voor advies om een afspraak te maken.

Neem contact op

Babyboekjes


Online voorlezen

Bereslim

Voorleesboeken en taalspelletjes voor de allerkleinsten, gratis voor Bibliotheekleden.

Naar Bereslim

De Voorleeshoek

Digitale voorleesboeken, helemaal gratis voor Bibliotheekleden.

Naar De Voorleeshoek

Samen voorleesfilmpjes kijken (different languages)

Meer dan 500 voorleesfilmpjes van de mooiste prentenboeken. Gratis voor leden van de Bibliotheek. De filmpjes zijn in het Nederlands, Pools, Arabisch en Turks.

More information


Op zoek naar meer (voor)leestips?