Kunstgeschiedenis: Breitner

Woensdag 29 mei 2024 | Woensdagavond | 19.30 - 20.30 uur | Zaal 1

Kosten: €10 / €7,50 (voor leden)

Kom luisteren naar een mini-college over het leven en het werk van de bewogen 'schilder van het volk' George Hendrik Breitner, gegeven door Diana Kostman.

'Schilderbeest' Breitner

Vanaf 15 mei is in Singer Laren voor het eerst in dertig jaar weer een monografische overzichtstentoonstelling te zien van de schilder George Hendrik Breitner (1857 – 1923).

Bij het brede publiek staat hij vooral bekend als de schilder en fotograaf van Amsterdamse taferelen maar Breitner was een veel breder kunstenaar. Zowel de tentoonstelling in het Singer als de lezing van Diana Kostman zullen ingaan op de ontwikkelingen in het oeuvre van deze intrigerende en sociaal bewogen kunstenaar die al in zijn jeugd gegrepen werd door de tekenkunst en zichzelf zag als een ‘schilder van het volk’. 

Afbeelding: George Hendrik Breitner, Meisje in witte kimono, 1894, Rijksmuseum, Amsterdam

Praktisch

Het mini-college vindt plaats op woensdagavond 29 mei van 19.30 tot 20:30 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 (€7,50 voor leden) en is te koop via de oranje knop hieronder of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Tickets kunstgeschiedenis: Breitner