Taal & Literatuur

Nederlands ondersteund met gebaren

In deze cursus krijg je uitleg over gebarentaal. Wat is bijvoorbeeld het
verschil tussen de Nederlandse gebarentaal en Nederlands ondersteund door gebaren? Wat is het vingeralfabet?

Tijdens de cursus leer je ongeveer 100 gebaren die je meteen kunt gebruiken. Eén ding is zeker, we blijven tijdens deze cursus niet met dehanden over elkaar zitten!

Meer info

Pennenhelden: schrijfclub voor kinderen

Zet je fantasie op papier en schrijf je eigen verhalen. Kom naar de pennenhelden schrijfclub!

Bij Pennenhelden schrijf je je eigen verhalen. We gaan geen perfect verhaal maken en je hoeft ook niet foutloos te kunnen spellen. Met Pennenhelden gaat het erom dat jij ontdekt welke mooie verhalen je kunt bedenken, hoe rijk je fantasie is én hoe je dat op een leuke manier op papier krijgt.

Meer infoBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Extra grote boekverkoop

Zin in nieuw leesvoer voor in de kerstvakantie en het nieuwe jaar? Van 23 december t/m 6 januari kan je tijdens openingstijden in Zaal 1 je thuiscollectie uitbreiden met onze afgeschreven boeken, bladmuziek en luisterboeken.

Meer informatie

Boekpresentatie: De flora van Veenendaal

In De flora van Veenendaal laat gepassioneerd bioloog Erich Grothe ons kennismaken met alles wat groeit en bloeit in Veenendaal door de seizoenen heen. De boekpresentatie is gratis toegankelijk en begint op zaterdag 10 februari om 14:00

Meer informatie

Pennenhelden: Schrijfclub voor kinderen

Bij Pennenhelden schrijf je je eigen verhalen. Ontdek welke mooie verhalen je kunt bedenken, hoe rijk je fantasie is én hoe je dat op een leuke manier op papier krijgt.

De schrijfclub is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en wordt maandelijks georganiseerd. Dus als je het leuk vindt, kun je je elke maand weer inschrijven! 

30 januari | Pennenhelden schrijfclub

27 februari | Pennenhelden schrijfclub

26 maart | Pennenhelden schrijfclub

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Nationale Voorleesdagen

Het is weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen! Van 24 januari t/m 3 februari hebben we weer een mooi programma dat helemaal in het teken staat van voorlezen. Doe jij mee?

Programma van de Nationale Voorleesdagen

Voor de allerkleinsten

Jonge kinderen houden van voorlezen. Het is ook nog eens erg leerzaam, het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal- en spraakontwikkeling én het vergroot hun woordenschat. Daarom organiseert BoekStart ook leuke activiteiten voor de allerkleinsten!

27 januari | BoekStart vertelvoorstelling: Help! Een Verrassing!

27 januari | BoekStart: Kom jij op mijn slaapfeestje?

27 januari | BoekStart: Retteketet voor gastouderopvang boekenpret!

19 en 20 februari | BoekStart op voorjaarstour

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

Meer info

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Lees meer

Nederlandse literaire parels