Schrijversbezoek: Hinke van Abbema (Pink Pastor)

Zaterdag 22 juni 2024 | Zaterdag | 15.00 – 16.00 uur | Zaal 1

Kosten: Gratis

Auteur Hinke van Abbema, theoloog, schrijver en spreker, vertelt tijdens Veenendaal Pride over haar ervaringen als queer theoloog in de christelijke wereld.

Tijdens Veenendaal Pride komt auteur en spreker Hinke van Abbema op bezoek om te vertellen over haar ervaringen als queer theoloog in de christelijke wereld. Na jaren van schrijven en spreken over lhbtiqa+ in een christelijke omgeving, weet ze wat er speelt en wat er nodig is om de nog steeds bestaande kloof tussen christendom en lhbtiqa+ te overbruggen.

Ook vertelt ze over de drie young adult romans die ze heeft geschreven over dit onderwerp: Door jou ben ik mij, het verhaal van de homoseksuele Jona die uit de kast komt. Ik geloof in jou, een verhaal van twee vriendinnen uit verschillende culturen die elkaar ondanks alle verschillen blijven steunen. Mijn toekomst is Roos, het verhaal van Roos, die merkt dat ze transgender is en die op zoek gaat naar hoe ze zichzelf kan zijn.

Over Hinke van Abbema

Hinke van Abbema is theoloog, schrijver en spreker. Ze heeft theologie gestudeerd in Leuven in België en drie young adult romans geschreven. Ook heeft ze meegewerkt aan verschillende publicaties van LCC+, waar ze nu als ZZP’er werkzaam is als projectcoördinator. Hinke woont in Rotterdam, is groot fan van Feyenoord en houdt van koken en muziek maken.

Praktische informatie

Het bezoek van Hinke van Abbema vindt plaats op zaterdag 22 juni, van 15.00 - 16.00 en is geheel gratis toegankelijk!

Alles over Veenendaal Pride